SZC logo

Győri SZC

OM kód: 203037/002 | 9027 Győr Mártírok útja 13-15.

Intézmény logo

Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2023. okt. 17.


Szerkesztő

  • Egyéb esemény

IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. szakmai napja a Lukácsban

Az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. szakmai műhelyprogram sorozatának keretében 2023. 10. 17-én intézményünk, a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium immár harmadik alkalommal adott otthont a Gépészet, Specializált gép-és járműgyártás, Elektronika és Elektrotechnika ágazatok közös szakmai konferenciájának.

IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. szakmai napja a Lukácsban

A rendezvényen, melyet Szentpéteri Marianna a Lukács iskola igazgatója nyitott meg, megjelent a Győri SZC vezetősége: Gede Eszter kancellár, Hartyándiné Frey Aranka főigazgató, Győrfi Lászlóné szakképzési referens, valamint az IKK képviseletében: Hudacsek László Péterné szakmai igazgató.

A szakmai nap első előadója Menyhárt Péter, a Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum igazgatóhelyettese a technikumi érettségivel kapcsolatos tudnivalókat ismertette a jelenlévő iskolák vezetőivel és oktatóival.

Iskolánk szakmai igazgatóhelyettese Horváth Péter a 2023. május-júniusban lezajlott interaktív szakmai vizsgák lebonyolítását és azok tapasztalatait értékelte.

Hollósi Tibor György a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója a Krétában fellelhető digitális tananyagegységekkel, majd Hegedűs József a Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum oktatója a Moodle rendszer használatával ismertette meg a kb. 60 fős hallgatóságot.

A szakmai nap második részében Kraft Károly a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium igazgatóhelyettese prezentációjában kiválóan szemléltette az ágazati alapvizsga néhány mintafeladatát.

A konferencia befejezéseként Horváth Péter a Székesfehérvári SZC Perczel Mór Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatója az „Ötlettől a megvalósításig” című előadásában választ adott az érdeklődőknek arra is: „Hogyan állítsunk össze egy jó projektfeladatot”?

A közös szakmai nap keretében a látogatók és az IKK munkatársai megtekinthették az iskolánk tanműhelyét és az Ipar 4.0 keretében átadott gyártósori szimulációs berendezést.

Az IKK őszi konferenciája a baráti és szakmai beszélgetések mellett a tavalyi évhez hasonlóan mindenki számára hasznos és a gyakorlatban is jól alkalmazható ismeretekkel zárult.

További cikkek a témával kapcsolatban itt érhető el.

GALÉRIA

IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. szakmai napja a Lukácsban

2023_10_17_IKK_nap_01.JPG
2023_10_17_IKK_nap_03.JPG
2023_10_17_IKK_nap_02.JPG

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Nyitott kapuk rendezvény

Nyitott kapuk rendezvény

A 2023/2024-es tanévben is szeretettel várjuk a pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket iskolánk „Nyitott kapuk” rendezvényein.

2023. okt. 5.


Szerkesztő

Szemléletformáló előadások a környezettudatosság jegyében

Szemléletformáló előadások a környezettudatosság jegyében

A mai kornak megfelelő korszerű hulladékgazdálkodás ismerete és a környezettudatos magatartás kialakítása, fejlesztése egyre nagyobb jelentősége lesz minden generációnál, de legfőképpen a gyermekek és fiatalok körében.

2023. okt. 4.


Szerkesztő

Kollégánk, Nagy Tibor Imre kitüntetése a Parlamentben!

Kollégánk, Nagy Tibor Imre kitüntetése a Parlamentben!

Büszkeséggel és örömmel töltötte el iskolánk oktatói testületét a hír, hogy Nagy Tibor Imre a győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium gyakorlati képzésért felelős igazgatóhelyettese a 2023. augusztus 20-i ünnepség keretében a Parlamentben vehette át a Magyar Köztársaság Elnöke által adományozott Magyar Bronz Érdemkereszt kitűntetést.

2023. aug. 22.


Szerkesztő


Partnereink

SZC logo

Győri SZC


Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

9027 Győr Mártírok útja 13-15.

Telefon: +3696/528-760

E-mail: iskola@lukacssuli.hu

OM azonosító: 203037/002


2024Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium