SZC logo

Győri SZC

OM kód: 203037/002 | 9027 Győr Mártírok útja 13-15.

Intézmény logo

Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2023. máj. 5.


Szerkesztő

  • esemény

Ballagás a Lukácsban 2023

2023. május 5-én 11 osztály több mint 200 ballagó diákja számára hangzott fel az utolsó csengőszó, és e szép napsütéses tavaszi napon, már az érettségi és szakmai vizsgák lázában égve, méltóképpen búcsúzhattunk el végzőseinktől.

Ballagás a Lukácsban 2023

Szentpéteri Marianna igazgatónő útravaló, ünnepi gondolatai, vagy a 12. és 11. évfolyamos tanulók búcsú beszédei felidézték a még gondtalan középiskolás éveket, az itt eltöltött, sok-sok munkával, kihívással, örömmel és néha kisebb kudarcokkal teli időszakot, a kezdeti digitális oktatás előnyeit és hátrányait, az elért szép tanulmányi és versenyeredményeket. A hagyományos műsorszámok, mint például az ünnepélyes zászlóátadás, a végzős diákok szalagfelkötése, vagy a végzős osztályfőnökök megszívlelendő, útravaló gondolatai színesítették ünnepségünket. Iskolánk zenekara, a Lukács Zenekar által előadott saját szerzeményű dalok pedig megható és felejthetetlen élményekkel gazdagították mind a diákokat, mind szüleiket és oktatóikat.

A ballagási ünnepélyen négy diákunkat a GROB Hungary Kft. felajánlásának köszönhetően az iskola legrangosabb díjával, a „Jó tanuló”, valamint a „Jó tanuló, és kiváló kollégista” emlékplakettel jutalmaztuk, melyhez értékes pénzjutalom is párosult. Iskolánk legeredményesebb sportolója a Lukács Közhasznú Alapítvány támogatásával a „Jó sportoló” díjat vehette át. Értékes könyv és ajándékutalványokkal jutalmaztuk közel 40 technikumi, technikusi és szakképző iskolai végzősünket, akik tanulmányaik alatt kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, mint a tanulás, mint a közösségi élet, vagy a sport területén. Büszkék vagyunk arra, hogy az április végén lezajlott Szakma Sztár Versenyen alternatív járműhajtási technikus, autógyártó, járműfényező és karosszérialakatos szakmákban 5 Lukácsos diák állhatott a dobogó első, második, vagy harmadik fokára. Többen pedig a versenyeredményeik alapján mentesülhetett a szakmai vizsgák egy-egy része alól. Szívből gratulálunk diákjaink kimagasló eredményeihez!

A ballagóknak kívánunk nagyon sok sikert a közelgő vizsgákhoz, és természetesen álmaik, jövőbeli céljaik beteljesüléséhez!

A „JÓ TANULÓ” cím díjazott tanulói:

TECHNIKUM

Kiss Botond Bence 

12.E 

A négy év során nyújtott kiemelkedő tanulmányi eredményéért, példás szorgalmáért és magaviseletéért, közösségi munkájáért, az Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak országos döntőjében mechatronikai ismeretek tantárgyból elért 6. helyezéséért, a szakmai és közismereti versenyeken való kiemelkedő szerepléséért és az ERASMUS Projektben való részvételéért. 

TECHNIKUS

Tánczos Bence 

14.A 

A hat év során nyújtott Jó tanulmányi eredményéért és példamutató magatartásáért, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjében alternatív járműhajtási technikus szakmában elért 1. helyezéséért, a Young Car Mechanic 2023 Nemzeti Döntőben elért 1. helyezéséért, és az EuroSkills 2023 Nemzeti Döntőben elért 1. helyezéséért. 

SZAKKÉPZŐ ISKOLA

3/11.D 

A három év során nyújtott kiváló tanulmányi eredményéért, szorgalmáért, közösségi munkájáért, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjében karosszérialakatos szakmában elért 1. helyezéséért. 

A „JÓ TANULÓ ÉS KIVÁLÓ KOLLÉGISTA” cím díjazott tanulója:

Szokolai Patrik Ákos 

12.E 

Kiemelkedő tanulmányi előmeneteléért, a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen való sikeres szerepléséért, az Ágazati Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak döntőjében mechatronikai ismeretek tantárgyból elért jó helyezéséért az ERASMUS Projektben való részvételéért, dicséretes szorgalmáért, megbízhatóságáért, társainak a tanulásban nyújtott önzetlen segítségéért, példamutató magatartásáért, a kollégiumi és városi rendezvényeken, vetélkedőkön való aktív és eredményes szerepléséért, a kollégium és az iskola hírnevének öregbítéséért. 

 A „JÓ SPORTOLÓ” cím díjazott tanulója:

Nagy Mátyás 

3/11.AIS 

Példamutató szorgalmáért, magatartásáért, alázatosságáért, kiemelkedő sportteljesítményéért, az ökölvívó diákolimpiákon elért első és második helyezéseiért, a magyar bajnokságokon elért kiemelkedő eredményeiért és a válogatott tagjaként Európa-bajnokságokon való részvételéért.  

A ballagásról készült fényképek a IDE kattintva nézhetők meg!

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Búcsúznak a Lukács iskola végzős diákjai (2022-23. tanév)

Búcsúznak a Lukács iskola végzős diákjai (2022-23. tanév)

A következő videóban megtekinthetik iskolánk végzős osztályait!

2023. máj. 1.


Szerkesztő

LUKÁCS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY

LUKÁCS KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY

Idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett személyi jövedelemadója 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek. Arra szeretnénk kérni, hogy ez évi felajánlásával segítse a Lukács Közhasznú Alapítvány értékteremtő munkáját!

2023. jan. 1.


Szerkesztő

TÁJÉKOZTATÓ a kétéves okleveles gépjármű mechatronikai technikus képzésről

TÁJÉKOZTATÓ a kétéves okleveles gépjármű mechatronikai technikus képzésről

EGYENES ÚT AZ EGYETEMRE!!! Jelentkezés kétéves okleveles technikus képzésre érettségi vizsgával rendelkező diákok számára! A képzés háromoldalú együttműködésen alapszik:

2023. ápr. 20.


szerkesztő


Partnereink

SZC logo

Győri SZC


Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

9027 Győr Mártírok útja 13-15.

Telefon: +3696/528-760

E-mail: iskola@lukacssuli.hu

OM azonosító: 203037/002


2024Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium