SZC logo

Győri SZC

OM kód: 203037/002 | 9027 Győr Mártírok útja 13-15.

Intézmény logo

Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2023. jún. 29.


Szerkesztő

  • Egyéb esemény

Ki(d)s mérnök pályaorientációs tábor - 2023

Iskolánk 3. alkalommal szervezte meg a Ki(d)s mérnök pályaorientációs tábort, amely évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend az 5-6. osztályosok körében.

Ki(d)s mérnök pályaorientációs tábor - 2023
A LEGO programozáson és a 3D tervezésen túl a nálunk oktatott szakmákkal is megismerkednek a résztvevők. 🏎 Nagy örömünkre szolgál, hogy a legelső táborunk három „kismérnöke” a 8-dik osztály végeztével a Lukács iskolát választotta továbbtanulása céljául! 🧑‍🏫
És hogy mi történik a táborunkban? Íme egy kis ízelítő, kattints ide érte!
Jövőre folyt. köv.! :-) 
Köszönünk mindent a tábort szervező csapatnak (Kovácsné Gyarmathy Csilla, Krausz Miklós, Szebényi Zsolt, Varga Zsuzsanna), a segítő kollégáknak (Kovács Gábor, Both Imre, Koller Árpi, Gönczi Gábor, Szabó Zoltán) támogató cégeknek (FESTOGyőri Szakképzési CentrumH-ECO-TECH KFT., Lukács Közhasznú AlapítványPER-KOR Kereskedőház KFT., és persze a lelkes gyerekeknek! :-)
 
Kicsit részletesebben a táborban történtekről:
Izgalmas és kalandos hetet töltöttünk együtt 15 lelkes kisdiákkal.
A tábor során a gyermekek számos izgalmas projektfeladatot teljesítettek. Elkészítettek egy „hot wire” ügyességi játékot és egy távirányítós autót, melyek tervezése és kivitelezése nagy örömöt és sikerélményt nyújtott számukra.
A LEGO robot programozás során a gyerekek kreativitásukat és logikai képességeiket kamatoztathatták. Megtanulták programozni a LEGO robotokat és részt vettek egy izgalmas LEGO sumo versenyen is. Lehetőségük nyílt 3D tervezésre a Tinkercad online webalkalmazás segítségével, ahol saját elképzeléseiket valósággá formálhatták, 3D nyomtatóval ki is nyomtathatták.
Természetesen a technológiai csodák sem maradhattak ki a táborból. A diákok megismerkedtek a lézervágás folyamatával, és névre szóló gravírozást kaptak a projekttermékek.
A tanműhelylátogatás során a táborozók kipróbálhatták a virtuális járműfényezést, megismerkedtek a CNC gépek és az ABB robot működésével, és betekintést nyertek az autószerelő műhely világába.
A táborban a diákok elsajátították az újraélesztés alapjait is. Megismerték az újraélesztés lépéseit és megtanulták azokat a technikákat melyek segítségével életet menthetnek.
Természetesen a szórakozás sem maradt ki a táborból! A gyerekek fociztak, csocsóztak, sorversenyen vettek részt, Kinecteztek.
A tábor utolsó napján a közös pizzázás pedig remek lehetőséget adott a táborozóknak és a tanároknak is, hogy megosszák élményeiket egymással.
A tábor zárásaként pedig a gyerekek lelkesen mutatták be a szülőknek, hogy mit tanultak, építettek, barkácsoltak a hét során.
A tábor minden résztvevő számára felejthetetlen élményeket hozott, örömmel tekintünk vissza a sikeresen megvalósult programokra.
Jövőre visszavárunk Benneteket!❤️

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Lukács 200 - matematika verseny

Lukács 200 - matematika verseny

A Lukács 200 Kis Mérnökök Verseny rendkívül sikeresen zárult. Ezúton szeretnénk gratulálni minden résztvevőnek a kitartásukért és lelkesedésükért. Az eseményt a Lukács Technikum reál munkaközössége hirdette meg 5-6. osztályos diákoknak. Összesen 36 kétfős csapat jelentkezett Győr- Moson- Sopron Vármegye számos településéről. A döntő, két online forduló után, 2023. március 9-én került megrendezésre, 12 csapat részvételével.

2023. márc. 9.


szerkesztő

Lukács-nap - 2023.

Lukács-nap - 2023.

2023. március 14-én, méltó módon ünnepeltük meg a már több éves múltra visszatekintő Lukács-Napot, mely az idei tanévben kiemelt fontosságú volt iskolánk életében. A jubileumi rendezvénysorozatot az iskola diákjai és oktatói egy közös LUKÁCS 200 szimbólumot megformáló flashmobbal indították, majd diáknapunk a hagyományos március 15-i ünnepséggel folytatódott.

2023. márc. 14.


szerkesztő

Kedves Érettségiző Diákjaink!

Kedves Érettségiző Diákjaink!

Az elmúlt napokban zárultak le iskolánkban a szóbeli érettségi vizsgák. Sikeresen túl vagytok eddigi életetek legnagyobb próbatételén, melyhez szívből gratulálunk!

2023. jún. 29.


Szerkesztő


Partnereink

SZC logo

Győri SZC


Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

9027 Győr Mártírok útja 13-15.

Telefon: +3696/528-760

E-mail: iskola@lukacssuli.hu

OM azonosító: 203037/002


2024Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium